Podovi - kameni podovi

 
 

vrste kamenih podova, cijene, mramor, granit, postavljanje, održavanje, savjeti, prednosti ,nedostatci

 
 

 

u suradnji sa: Parketi Galekovic
 

 
 
podovi
betonski podovi
kameni podovi
>> kako odabrati kameni pod
>> zašto kameni pod ?
>> koji kamen izabrati ?
>> održavanje kamenog poda
>> vrste hrvatskog kamena
>> granitni kameni pod
>> mramorni kameni pod
>> vapnenački kameni pod
>> brtvljenje zaštita poda
vinil modularne ploče
pluto
podno grijanje
parketi
laminati
keramičke pločice
linoleum
tepisi
podne obloge kupaonica
tepisoni
gumeni podovi
eko-freindly podovi
podne obloge kupaonica
 
parketi:


preporuka za parkete:
 
 

Hrvatski kamen

U Hrvatskoj se kamen koristi u arhitekturi od onih istih dana od kada se kamen koristi i u ostatku svijeta. Predstavljamo Vam osnovne vrste kamena koji se može pronaći u Hrvatskoj.

Neke velike razlike nema, hrvatski kamen jednako je kvalitetan gradivi element kao i sve druge vrste kamena na svijetu. Koristi se u uređenju interijera, eksterijera kao gradivi ili dekorativni element. Današnja upotreba kamena ipak se razlikuje od načina na koji su ga koristili naši prethodnici.

Kamen je nekada bio osnovni gradivi element dok danas često možemo naći samo na tanke rezane kamene ploče koje niti iz bliza nemaju ona svojstva koja kamen i kamenu gradnju čine vječnima.Kombinacija tankih kamenih ploča i lošeg postavlja kamena uzrokuje njegovu potpunu propast u par godina.

Danas se jako rijetko gradi na tradicionalni način koji je uz to što je najbolji ujedno i najskuplji oblik gradnje. Pravu kamenu kuću danas si ne može baš svatko priuštiti.

Sa trgovačke strane gledano kamen dijelimo na mramor (vapnenac različitih stupnja tvrdoće) i granit (polirani, termički).

Bračko Veselje je srednje tvrdi vapnenac najčešće korišten za vanjska oblaganja. Sa otoka Brača nam dolaze još i Adria i Jadran kamen.

Najpoznatiji hrvatski vapnenac je Kirmenjak, moguće ga je ispolirati do visokog sjaja.

Brački kamen
Sa otoka Brača nam dolaze još i Adria i Jadran kamen. Mekani vapnenci su Valtura i Vinkuran iz Istre. Sam poluotok je bogat kamenom, uz spomenute, imena pod kojim se pojavljuju su Kanfanar, Kirmenjak, Selina. među graditeljima poznati su kao kvalitetni i kameni blokovi iz Trogira, Sinja...Hrvatski vapnenac može u potpunosti zadovoljiti potrebe domaćih korisnika za kamenom.


klasične podne obloge: parketi, laminati, keramičke pločice, pluto.