Podovi - laminati

 
 

laminat trešnja, laminatni podovi, cijena, postavljanje laminata, kupnja, prodaja, održavanje, savjeti, informacije

 
 

 

u suradnji sa: Kupoprodaja.com
 

 
 
podovi
betonski podovi
kameni podovi
pluto
vinil modularne ploče
podno grijanje
parketi
laminati
>> laminat moderan izbor
>> održavanje laminata
>> postavljanje laminata
>> prednosti i nedostatci
>> popravak laminata
>> razlike u cijeni laminata
>> plutajući laminati
>> podloge ispod laminata
>> izračun cijene laminata
>> problemi s vlagom
keramičke pločice
linoleum
tepisi
podne obloge kupaonica
tepisoni
gumeni podovi
eko-freindly podovi
podne obloge kupaonica
 
parketi:

preporuka za parkete:
 
 

Postavljanje laminata

Postavljanje laminata u kupaonicu iziskuje neke ekstra korake kako bi osigurali da voda ne ošteti laminat u budućnosti.

Laminati u kupaonici

postavljaje laminata u kupaoniceLaminat je lakše postaviti u kupaonicu od ostalih tradicionalni podova ( keramičke pločice). Pratite posebne korake u postavljanju kako bi izbjegli potencijalno oštećenje od vode u kupaonici.

Prije no što počnete sa postavljanjem laminata, pročitajte uputstva i preporuke proizvođača. Kako bi sve ispalo kako treba pažljivo pročitajte uputstva.

Nabavite svu potebnu i sigurnosnu opremu koja je potrebna za postavljanje laminata. Trebati će vam sigurnosno staklo, maska, radne rukavice, gumeni čekić, olovka i naravo laminati. Kada kupite laminat, nabavite dovoljno kako biste prekrili sve podnu površinu + barem 10%. Ovisno o vrsti laminata koji ćete postaviti trebate imati i ljepilo ili silikon za postavljanje laminata.
Kada ste donjeli svoj kupljeni laminat kući morate ga ostaviti barem 48 sati da se aklimatizira. To je vrlo bitno kako laminat ne bi promijenio oblik nakon postavljanja.

Priprema podloge

Prije postavljanja laminata, pobrinite se da je podna površina čista, ravna i naravno suha. Također se pobrinite da pokrijete i sanirate eventualna oštećenja na podu. Također ujednačite dijelove koji su izdignuti ili udubljeni puneći ih pijeskom. Na kraju naravno usisajte svu prljavštinu i prašinu sa poda.

Većina proizvođača preporuča da vanjski rub laminata bude pričvršćen sa 100% -tnim silikonskim sredstvom za brtvljenje kako bi se spriječilo da voda dospije ispod laminata i izazove nepopravljivu štetu.


više o laminatima

laminati laminati
laminat moderan izbor laminat je moderan izbor
održavanje i čišćenje laminata održavanje i čišćenje laminata
postavljanje laminata u kupaonice postavljanje laminata u kupaonice
izracun laminata izračun potrebnih laminata
popravak oštećenih laminata popravak oštećenih laminata
razlike u cijeni laminata razlike u cijeni laminata
podloge ispod laminata podloge ispod laminata
plutajući laminati plutajući laminati
prednosti nedostatci laminata laminati prednosti nedostatci
drveni podovi i vlaga problemi s vlagom

 


posao postavljanja laminata

Ekspanzijska mjesta, kao dijelovi oko zida, područja oko wc školjke trebali bi biti pola centimentra široka i popunjena sa brtvljenjem prije no što postavite komadiće laminata. Ako kao podnu oblogu imate beton, proizvođači preporučuju sloj od 6 milimetara polietilena ispod laminata.

Kada ste završili sa svim koracima u pripremi, možete planirati dizajn vašeg poda. Prije no što zaljepite dijelove na mjesto, polegnite više komada laminata kako biste vidjeli na koju stranu morate postaviti uzorak te uzmite olovku i obilježite mjesto na kojem ga trebate izrezati.

Piljevinu i ostatke od rezanja trebate (usisavačem) izvaditi kako ne bi oštetili laminat. Poželjno je radi osobne zaštite nositi zaštitne naočale i masku za lice.

Kada ste odrezali potrebne dijelove laminata trebate zalijepiti komade jedan za drugi prema uputama proizvođača. Za laminat u kupaonici mnogi proizvođači preporučuju da stavite silikon na vrh komada laminata prije no što ga postavite na mjesto. Također Vam je potreban gumeni čekić kako bi nježno postavili utore na mjesto.

Zatvaranje rupa

Kada ste završili sa postavljanjem laminata na pod, možete pokriti mjesta između zida i poda sa istim laminatom ili tradicionalnim drvenim kalupima.