Podovi - linoleum

 
 

cijene linoleum, vrste,postavljanje, održavanje, kupnja, prodaja, održavanje, savjeti, informacije

 
 

 

u suradnji sa: Kupoprodaja.com
 

 
 
podovi
betonski podovi
kameni podovi
vinil modularne ploče
pluto
podno grijanje
parketi
laminati
keramičke pločice
linoleum
>> postavljanje linoleuma
tepisi
podne obloge kupaonica
gumeni podovi
tepisoni
eko-freindly podovi
podne obloge kupaonica
 

preporuka za parkete:
 
 

Linoleum podne obloge

linoleum podLinoleum spada u najtrajnije podne obloge. Linoleum se izrađuje od kaučuka i lanenog ulja, smole, jute i drvenog brašna - dakle isključivo od prirodnih materijala.

Debljina linoleum podova pojavljuje se od 2 - 3,2 milimetara. Najznačajnija prednost linoleum podova je definitivno njihova otpornost.

Zbog prirodnim materijala od kojih je linoleum izrađen izuzetno je povoljan za zdravlje jer ima anialegrijska i antibakterijska svojstva.

Linoleum je vrlo zahvalna podna obloga pogotovo za mjesta gdje borave djeca (dječji vrtići, skole) jer zaustavlja razvoj plijesni te gljivica te je također vrlo dobar zvučni izolator.

Linoleum je otporan na tretiranje kemikalijama te mineralnih ulja. Najistaknutija prednost linoleum podova je definitvno izbor uzoraka tj, dizajna. Postavljanje linoleuma je zaista vrlo lagan te je pogodan za postavljanje na podno grijanje.

više o linoleumu

linoleum linoleum
postavljanje linoelum poda postavljanje linoleum poda
Cijene linoleum podnih obloga puno su prihvatljije od klasičnih podnih obloga: parketi, laminati, keramičke pločice, pluto.Podloga za postavljanje linoleuma mora biti suha, tvrda i naravno čista.

Linoleum održavanje i postavljanje

Prije polaganja linoleuma na podlogu bitno je ostaviti barem 48 sati da se aklimatirizira na temperaturi od 20-22 stupnjeva Celzijevih. Neravnine na podu treba poravnati prije postavljanja linoleuma kako bi dobro prionuo na podlogu.

Mane i prednosti linoleum podova

Jedina zamjerka odnosno mana linoleum podova je njegova sklonost oksidaciji tj. blijedi pod utjecajem sunčeve svjetlosti. Dakle nemojte se začuditi gubitku intenziteta boja i izbljeđivanja površine.