Pluto, pluteni podovi

pluto pluteni podoviPluto ili pluteni podovi dobivaju se od usitnjene i prešane kore hrasta plutnjaka te mali dodatak umjetne smole. Da bi se hrast plutnjak mogao "ubrati", drvo mora biti staro barem 20 godina te ga se opet može "ogoliti" za 9 godina.

Najpozitivnija stvar pluta i plutenih podova je mogućnost reciklaže i lagane obrade. Odabir pluta za podne obloga sve je veći po hrvatskim domovima, što zbog izgleda što zbog egzotike i noviteta.

Odlike pluta tj, plutenih podnih obloga su lagano održavanje, mekoća i toplina te naravno ekološka prihvatljivost. Ako ste zimogrozni i ne volite hladne podove, puteni podovi idealna su izbor.


Prirodna toplina plutenih podova pogodna je za postavljanje u dječje sobe i naravno sve ostale prostorije u domu jer stvaraju ugodnu klimu za alergičare.
Pluto je također idealna vrsta podne obloge i za kupaonice jer stvaraju odličnu toplinsku izolaciju. Pluteni podovi najsličniji su parketima samo da dodatnim prednostima. Trajan, mekan, otporan na veliki promet i grebanje, pogotovo grebanje noktiju kućnih ljubimaca.

 

 

Pluto i dizajn interijera

Pluto se dobro uklapa u bilo koji dizajn interijera te ga možete nabaviti u više različitih boja.

Od boja i tonova meda, zelenih, crvenih, čokoladnih i crnih.

Pluto se najčešće upotrebljava kao podna obloga u školama, bolnicama, restoranima, hotelima i trgovinama.

Ako tražite uvijek topli pod, pluto kao podna obloga najbolji je izbor.

Ako ipak mislite da trebate nešto drugačije pogledajte: parketi, linoleum, laminati, tepisi, tepisoni, podno grijanje