Podovi - podno grijanje

 
 

postavljanje cijevi u zmijoliki, spiralni i kombinirani sustav cijevi

 
 

 

u suradnji sa: Kupoprodaja.com
 

 
 
podovi
betonski podovi
kameni podovi
vinil modularne ploče
pluto
podno grijanje
>> masivni parketi za grijanje
>> parketi za podno grijanje
parketi
laminati
keramičke pločice
linoleum
tepisi
podne obloge kupaonica
tepisoni
gumeni podovi
eko-freindly podovi
podne obloge kupaonica
 
parketi:

preporuka za parkete:
 
 

Podno grijanje

Podno grijanje postaje sve prihvatljivije u domovima zbog rasta cijene energenata i zbog komotnosti koje ne pruža niti jedan sustav grijanja.

Podno grijanje - postavljanje

podno grijanje cijeviPodno grijanje može se postaviti u bilo koju vrstu građevine i njenu namjenu. Sustav podnog grijanja možete postaviti u stanove, kuće, škole, sale, skladišta. Kod podnog grijanja pod je direktno grijan a zbog prijenosa topline zagrijavaju se podovi i zidovi te strop. Postavljanje sustava podnog grijanja preporučljiv je u zgradama koje imaju dobru toplinsku izolaciju te mali gubitak topline.

Sustav postavljanja cijevi za podno grijanje

Podno grijanje koristi se za zagrijavanje prostorija i prostora polaganjem polimernih cijevi na pod prostorije.

Zavinute cijevi ugrađuju se u specijalani beton koje je postavljen na međukatnoj konstrukciji ali je odvojen toplinskom izolacijom od međukatne konstrukcije.

Cijevi se mogu postaviti u više različitih oblika. Zmijoliki sistem postavljanja cijevi omogućuje veću temperaturu poda u blizini zidova a ne u središtu prostorije.


Zmijoliki, spiralni i kombinirani sustav cijevi

Spiralni sistem postavljanja cijevi za podno grijanje kada se cijevi postavljaju bliže jedna drugoj kako bi se postigao jednak raspored temperature na cijeloj podnoj površini.


Kombinirani sistem postavljanja cijevi je najbolji način zagrijavanja prostorija jer se na rubnim dijelovima prostrije postavlja zmijoliki sistem a u središtu prostorije spiralni sistem. S kombiniranim sistemom podnog grijanja mogu se zagrijati sve vrste prostorija.

Ušteda energije s podnim grijanjem

Podno grijanje omogućuje da na termostatu smanjite temperaturu za 1-2 stupnja manje no inače te se na taj način i smanjuje potrošnja energije za gotovo 10% što je za svačiji novčanih više no poželjno.

Na postavljeno podno grijanje možete postaviti bilo koju vrtu podnih obloga - parketi, keramičke pločice, linoleum, laminati, pluteni podovi.